Wie zijn we

Een beetje geschiedenis …

Al meer dan 40 jaar is de “cafetaria” een begrip in Koksijde.. Oorspronkelijk was het een clublokaal, van zwemclubs, duikersclubs en nog andere, waar men kon vergaderen of zelfs een partijtje pingpong spelen. Om te evolueren naar een dag- en later ook een laatavond- en soms ook nachtcafé… Van de kleine dorpskroeg werd het huis ondertussen een heuse cafetaria (met een evenwel onmisbare toog én Stammtisch), na een tweetal uitbreidingen in 1994 en 2006. Gelegen aan de voet van de hoogste duin van België, de Hoge Blekker, is de naam van de cafetaria bijna vanzelfsprekend de Cafetaria Hoge-Blekkerbad. Het eerste concessiecontract werd gegeven aan Koksijdenaars Germain Seys en zijn vrouw Christiane in 1973. Volgden dan nog Eric Priem, Thérèse Vandeperre, Hedwig en Martine Truwant-Blootacker en uiteindelijk in september 1994 tot op heden, Philip en Christel Truwant-Vervenne.

DE WAARD : Philip (° Woesten 1952), is al sedert 1994 de uitbater van de cafetaria samen met zijn vrouw Christel. Hij liep school aan het K.A. te Ieper (Grieks-Latijnse afdeling) en behaalde het graduaat Secretariaat en Moderne Talen aan de English Club (Provinciaal Hoger Taleninstituut in Gent, Savaanstraat).Hij werd  bediende en later kantoordirecteur (1982) bij de toenmalige Kredietbank, o.a. in Zwevezele en Brugge ‘t Zand.

Op 1 september van 1994 verliet hij het bankwezen en nam de cafetaria over van zijn broer Hedwig en schoonzus Martine. Op 5/1/2011 werd bij hem, na vaststelling van cirrose,  een nieuwe lever  ingeplant in het UZ Gasthuisberg in Leuven, door het gerenommeerd transplantatieteam o.l.v. prof. Dr. Pirenne. Sedert die transplantatie  en het daaruit volgend  verbod op het gebruik van alcohol, beschikken wij over een ruim assortiment aan alcoholvrije dranken (bieren, wijn en  aperitieven). Philip en Christel zijn sindsdien sociaal geëngageerd rond orgaandonatie en in initiatieven van de Stichting tegen Kanker (o.a. de organisatie van de Levensloop Koksijde).

DE WAARDIN: Christel Vervenne (° 1969), is een bezige bij en naast –vanaf het begin – medezaakvoerder van de cafetaria, is zij  ook nog cliëntenadviseur bij KBC.  Van opleiding is zij sociaal assistente (studies personeelswerker aan het IPSOC te Kortrijk, na ook haar kandidatuur Rechten aan de Universiteit van Gent).  Zij is afkomstig uit Geluwe en hevig voorstander van een stevig gastronomisch  mondje culinair, passieve sport en cultuur. Zij is sterk sociaal geëngageerd o.a. als voorzitter van Levensloop Koksijde.

Delen ....