Enkele van onze bieren

Via deze pagina willen we u graag enkele van onze bieren voorstellen. Ons aanbod wordt regelmatig bijgewerkt, zo kan u steeds genieten van nieuwe lekkernijen.

Carlsberg 0% – 25 cl
Hoegaarden Rosée
Jupiler 0.0% – 25 cl
Jupiler Pure Blonde 3.10% – 25 cl
Palm N.A. 0.25 % – 25 cl
Sportzot (Brugse Zot) – 0.40% – 33 cl

Bush Ambrée – 12 % – 33 cl
Gueuze Belle Vue 5.5% – 25cl
Geuze Boon (oude geus ) – 7% – 25 cl
Geuze Boon (oude) – 37.5 cl. – 7%
Geuze Boon (Mariage Parfait) – 37.5 cl – 8%
Hommelbier 7.5% – 25 cl
Kwaremont 6.60% – 33 cl
Palm 5.4% – 25 cl 2.00
Vedett IPA (Indian Pale Ale) 6% – 33 cl

Brugse Zot – 6% – 33 cl
Carlsberg 5.5% – 25 cl
Cornet 8.5% – 33 cl
Delirium Tremens – 8.50% – 33 cl
Duvel 8.5% – 33 cl
Duvel Tripel Hop 9.5% – 33 cl
Filou 8.50% – 33 cl
Georges IV –  8% – 33 cl
Gouden Carolus Tripel 9% – 33 cl
Hoegaarden wit/blanche 5.2% – 25 cl
La Chouffe 8% –
Chouffe Soleil (zomerbier/été) 6% – 33 cl
Lupulus Organicus – (bio tripel) 8.50% – 33 cl
Omer (Vanderghinste) – 8 % – 33 cl
Tripel Karmeliet – 8.40% – 33 cl
Vedett 5.2% – 33 cl
Waterloo Tripel Blond – 7.50% – 33 cl

Abeelse Stout – 5.20% – 33 cl
Brugse Zot Dubbel – 7.50% – 33 cl
Cherry Chouffe – 8% – 33 cl
Delirium Red – 8% – 33 cl
Gordon Scotch – 8% – 33 cl
Gouden Carolus Classic – 8.50% – 33 cl
Kasteel Rouge – 8% – 33 cl
Kriek Liefmans Fruitesse – 3.50% – 25 cl.
Liefmans Kriek Brut – 6% – 33 cl.
Rodenbach Classic – 5.20% – 25 cl.
Rodenbach Alexander (Sour Ale) – 5.60% – 33 cl.
Waterloo Strong Dark – 8.50 % – 33 cl
Chimay Bleue – 9% – 33 cl.
La Trappe (tripel) – 8 % – 33 cl
Orval 6.2 % – 33 cl
Westmalle tripel (blond), 9.5%
Westmalle dubbel 7.50% – 33 cl

DELIRIUM TREMENS

Fles: 33cl met kroonkurk / 75cl met kurk en muselet.
Vaten: 15l, 20l, 30l en 50l.
Alcoholvolume: 8,5% VOL
Kleur en uitzicht: bleek blond, de fijne en regelmatige pareling zorgt voor een fijne, stabiele schuimkraag.
Geur: Licht moutig, flinke touch alcohol, kruiderig.
Smaak: Een flinke scheut alcohol ontvlamt als het ware in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.

Bezoek hun website: Klik hier

OMER

OMER. Traditional Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland

Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8%. Tip: Drink OMER. zo vers mogelijk en bewaar de flessen in een koele, donkere ruimte.

Schenk het bier bij een temperatuur van 6 tot 8°C. Doe het langzaam en liefdevol om ten volle van zijn hoppige frisheid te genieten. Laat daarbij een gistfond van ongeveer 1 cm in de fles.

Bezoek hun website: klik hier

ORVAL

In het Belgische trappistenlandschap is er een buitenbeentje dat je moeilijk ergens kan onder brengen: Orval. Het is niet blond, niet bruin, maar lichtamber, met zelfs een oranje schijn. Er is slechts één Orval. In één fles. En het is bitter, erg bitter, wat zurig zelfs.  Orval is echter een bijzonder fris en doordrinkbaar bier, want het is niet zwaar (6,2 vol%alc) en het bitter-zure smaakt steeds naar nog. Vanwaar komt die bitterheid? Allereerst door de “dry hopping”. In de “cuves de garde”( bewaarkuipen waar het bier nagist) hangen letterlijk grote zakken met Styrian Goldings-hopbellen te weken, net als grote theezakjes. Ze doordrengen het bier met de bittere smaken van de hop. Dat doet geen enkele brouwer nog. En het zure trekje in het bier? Dat komt van de rondhangende wilde gisten, de Brettanomyces Orvaliensis.

Bezoek hun website: klik hier

BRUGSE ZOT

Brugse Zot is een heerlijk goudblond bier dat wordt vervaardigd volgens een unieke receptuur en met respect voor traditie.

Het kent een bruine variant onder de naam Brugse Zot Dubbel, een iets zwaarder bier met een unieke bittere toets.

Daarnaast brouwt De Halve Maan ook het seizoensbier Brugse Bok, een amberkleurig bier met een vol moutig aroma door het gebruik van geroosterde moutsoorten.

Bezoek hun website: klik hier

ST.BERNARDUS ABT12

St.Bernardus Abt 12 wordt aanzien als één van de beste bieren ter wereld en is dan ook het paradepaardje van onze brouwerij, de absolute top in de hiërarchie van de St. Bernardus bieren. Het is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946. Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag.

St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, afkomstig van onze eigen specifieke gist. Het zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Het bier laat zich vlot drinken door zijn zachte volmondige smaak en perfecte evenwicht tussen bitter en zoet. Een Abt drinken is met volle teugen van het leven genieten.

Bezoek hun website: klik hier

WATERLOO TRIPLE BLOND

Het Waterloo-gamma bestaat uit bieren met hoge gisting die met liefde gebrouwen worden in België, op basis van de beste natuurlijke ingrediënten. Waterloo Triple Blond en Waterloo Strong Dark zijn de twee belangrijkste bieren en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Exclusieve seizoensbieren zoals Waterloo Cuvée Impériale en Waterloo Récolte vervolledigen het aanbod.

Triple blond :Bier van hoge gisting gebrouwen volgens de rijke Belgische brouwtraditie. Na een gisting van meerdere weken vindt er een hergisting plaats op fles, wat het bier zijn fijne aroma geeft.Authentieke smaak met een lang, evenwichtig mondgevoel. Waterloo Triple Blond kenmerkt zich door een uitgesproken moutaroma en een hoppige afdronk die frisheid en bitterheid perfect combineert.

Bezoek hun website: klik hier